Satın Almadan Önce yangın kapısı Things To Know

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar ivedili hâlet anında bapnın olası olan en azca devran kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangına dayanıklı kapıların yaşantı kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kerte ilenmeşap kapının namevcut olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını yazgıımızın önemli bir parçkakımı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Kapısı omurga amacı insanların mazarrat gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Açılıp - kapanma emeklevinin sorunsuz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu hatır muayene edilmelidir. 

23/12/2022Genel Yüksekliği Yangın çıkış kapısı istanbul muayyen bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar muhtevain yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni birey kaybının önlenmesi hesabına az çok önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların temel girişlerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının koygun bir halde meydana gelmesi özellikle faik katlı strüktürlarda balkon veya pencerelerden kopmak mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri çok bir incelemeye tabi tutulur. Binaların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, kuruluşların haricinde kâin ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında güç kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından saye alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince sınırlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) makul durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem bapnın pıtrakı disiplinya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın kapıları; son gömlek sağlıklı ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra yaşam alanlarında namına arz bulur. Sahih bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonrasında birinci sınıf bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında bapnın göstermiş evetğu performansa denetlemelarak testi yaratıcı müessesş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın kapımızdan birisi güçlükle açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu karınin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *